به گزارش شهرآرانیوز؛ حجتالاسلام نصرالله پژمانفر امروز (چهارشنبه، ۱۶ آبان ۱۴۰۳) در نشست فصلی با اصحاب رسانه، با ارائه گزارشهای کمیسیون اصل ۹۰ در جمع خبرنگاران گفت: دولت اکنون با شرایط سختی کشور را اداره میکند و بودجه سال ۱۴۰۴ نیز متناسب با این مشکلات ارائه شده است.
وی ادامه داد: این بودجه باوجود داشتن محاسن، معایبی نیز دارد. اولین موضوع، اوراق مشارکت به میزان ۷۰۰ همت است که اگر وارد اقتصاد ما شود، وضعیت نابسامانی را به وجود میآورد.
پژمانفر تصریح کرد: مسئله بعدی، حقوق کارمندان و درصد پیشبینیشده آن در بودجه سال آینده است. دولت برای سال آینده، افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان دولت را پیشبینی کرده است که در واقع عادلانه نیست؛ زیرا براساس قانون و براساس نرخ تورم سالانه، افزایش حقوق باید بر مبنای ۳۴ درصد دیده شود که این عدد به میزان ۱۴ درصد کمتر از بودجه پیشنهادی دولت است.
وی با اشاره به تعیین تکلیف اسناد غیررسمی در کشور اعلام کرد: پس از ابلاغ قانون ساماندهی اسناد رسمی از سوم تیر ماه سال جاری، تلاش کردیم تا بیش از ۱۱ میلیون سند قولنامهای و غیررسمی را ساماندهی کنیم و اگر کسی با اسنادی غیررسمی و قدیمی به محاکم قضایی مراجعه کند، ترتیب اثری به درخواست او داده نخواهد شد.
نماینده مجلس شورای اسلامی به مسئله مازوتسوزی و آلودگی هوای مشهد اشاره و عنوان کرد: در سال گذشته، مشهد تقریباً هیچ روز تعطیلی را بهخاطر آلودگی هوا تجربه نکرد.
پژمانفر تصریح کرد: مشکل سوخت نیروگاهها، مسئلهای بود که دغدغه آن را داشتیم و اعتراض ما این بود که چرا برخی نیروگاههای کشور، در کل سال گاز دارند و مازوتسوزی نمیکنند، اما مشهد ۹ ماه سال را مازوتسوزی میکند و تنها ۳ ماه گاز دارد؟ خوشبختانه امروز این دغدغه رفع و توازن انرژی در تمامی نیروگاهها از جمله نیروگاه توس مشهد دیده میشود.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتقادات از قطع بیمه درمانی تأمین اجتماعی کارگران از سوی این سازمان و بررسیهای کمیسیون عنوان کرد: سازمان تأمین اجتماعی برای تسریع در نقدشدن مطالبات خود از کارفرمایان، مقرر کرده بود که اگر حق بیمه تا پانزدهم هر ماه واریز نگردد، بیمه کارگر قطع خواهد شد.
پژمانفر تصریح کرد: این اتمامحجت اگرچه برای دریافت مطالبات تأمین اجتماعی مفید است، اما قطعاً بهضرر قشر کارگر بوده است و به همین واسطه و طی دیداری با رئیس سازمان تأمین اجتماعی مقرر شد تا این نهاد، مطالبات خود از کارفرمایان را از مسیری دیگر و بدون ایجاد مشکل برای بیمهشدگان و اقشار آسیبپذیر دنبال نماید.
وی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اعمال نفوذ نمایندگان مجلس در انتصاب برخی مدیران کل دستگاههای اجرایی استان تأکید کرد: آنچه به بنده بازمیگردد، این است که اساساً چنینمسئلهای را از جانب خودم تکذیب نموده و چنین اقدامی را انجام نداده و نخواهم داد.
پژمانفر ادامه داد: معتقدم انتصاب مدیران اجرایی، از حقوق دولت است و سیاست من آن است که در چنینمسائلی دخالت نکنم.
وی افزود: با این حال و باوجود دیدگاه دولت فعلی مبنی بر مشورت در انتصابها، من چنینرویهای در اعمال نفوذ برای عزل و نصبها ندارم.
پژمانفر بار دیگر با اشاره به ناترازی بودجه سال آینده کشور گفت: دولت برای تأمین کالاهای اساسی، ۴ میلیارد دلار کمتر از بودجه سال جاری در نظر گرفته است که قطعاً ما را دچار مشکل خواهد کرد. دولت حتی نسبت به تأمین کالابرگ نیز در این بودجه اقدامی نکرده است و امیدواریم مجلس، این لایحه را اصلاح کند.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر شفافیت در تسهیلات کلان بانکی عنوان کرد: متأسفانه در شفافیت تسهیلات، بانکهای ما بیانضباطی میکنند و باوجود مصوبه سال ۱۴۰۱ مبنی بر ارائه گزارش پرداخت تسهیلات کلان به کمسیون اصل ۹۰، تاکنون ۹ بانک خصوصی در مشهد از این رویه استنکاف کرده و همراهی نمیکنند که در صورتی که این بانکها در شورای بانکی خراسان رضوی حاضر نشوند و اسناد شفافیت مالی خود را ارائه ندهند، اسامی آنان در صحن علنی مجلس قرائت میشود و درخواست پیگیری قضایی برایشان خواهیم کرد.
پژمانفر با اشاره به موضوع داروهای مسموم دیالیز صفاقی در مشهد اعلام کرد: در این مسئله، نظارت بر دارو انجام نشده است. با این حال باید منتظر پاسخ پزشکی قانونی باشیم که آیا تمامی افرادی که فوت شدهاند بر اثر دریافت این دارو بوده است یا خیر؟
وی همچنین گفت: ضمن ادای احترام به درگذشتگان، باید به این مورد نیز اشاره کرد که برخی جریانها در کشور خواستار واردات دارو هستند و دوست ندارند داروسازی داخلی تقویت شود. با این همه، تولیت آستان قدس رضوی طی جلسهای، عنوان کرد که آماده هرگونه همکاری در جهت رفع شبهات از این پرونده است.
این نماینده مجلس در پاسخ به پرسش خبرنگار شهرآرانیوز مبنی بر آخرین وضعیت پرونده مرگ دختر یازدهساله کاشمری که تحت سرپرستی بهزیستی بوده است، عنوان کرد: همواره قرائن و شواهد ابتدایی برای ورود به مسائل اهمیت دارد و در مورد پرونده مذکور نیز گزارشهای ابتدایی واصل شده است.
پژمانفر تصریح کرد: با توجه به رسالت کمیسیون اصل ۹۰ در پیگیریهای اینچنینی، تا جمعبندی نهایی پرونده و قصور احتمالی آن، فعلاً نمیشود اظهارنظری جدی کرد.
پژمانفر به مسائل عمرانی و زیرساختی مشهد پرداخت و عنوان کرد: همواره گفتهام که زیرساختهای مشهد به اندازه نیازش برای ارائه خدمات به اتباع و زائران خارجی نیست و از حیث آزادراه و جاده و حملونقل عمومی درونشهری، متأسفانه دچار فقر هستیم.
وی افزود: با این حال، خوشبختانه موفق شدیم با همکاری بانکهای ملت و رسالت، مبلغ ۵ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای تکمیل فاز نخست از خط ۳ مترو مشهد تأمین کنیم و با این اقدام، شاهد افتتاح این خط تا پایان امسال خواهیم بود.
نماینده مردم مشهد و کلات ابراز امیدواری کرد: با مولدسازی اموال مازاد دولت، انشاءالله تا ۲ یا ۳ سال آینده، هیچ پروژهای اعم از ورزشی و جادهای در مشهد نخواهد بود که تکمیل نشده باشد و شاهد توسعه بیشتری خواهیم بود.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسشی در مورد آینده قیمت بنزین در کشور متذکر شد: نه دولت و نه مجلس، برنامهای برای افزایش قیمت بنزین ندارند و در بودجه سال آینده نیز چنین اتفاقی پیشبینی نشده است.
پژمانفر افزود: با این حال، باید تناسبی به وجود آید تا شرایط فعلی باعث آسیب به اقتصاد و درآمدها نشود؛ زیرا قیمت تمامشده محصولات پتروشیمی و تأمین بنزین در شرایط کنونی توجیهپذیر نیست و باید به شکلی شفاف، به سمت اقناعسازی اجتماعی برویم.